Varje kök är unikt

Köket är hemmets hjärta kring vilket livet pulserar med allt från matlagning, djupa samtal och läxläsning sker.  Eftersom det är ni som ska använda, arbeta och slita på ert kök är det viktigt att ni är med och utformar det så att det fyller just era behov. Vi har kunnandet att anpassa köket till era mått, vinklar och önskemål.

Vi tillverkar allt från nya luckor för era befintliga stommar till hela platsbyggda kök. Ni kan välja mellan frästa luckor i MDF eller ramluckor i massivt trä.

Naturligtvis kan vi även lackera om dina gamla luckor. All lackering sker i vår egen lackverkstad. Välj på våra egna kulörer eller samtliga NCS-kulörer. Vi handmålar även med linolja, äggoljetempera eller laserar era luckor.

I äldre tid var hantverksskicklighet något som värderades högt. Idag eftersträvas rationella och tidsbesparande tillverkningsprocesser, inget att förakta när man när man massproducerar. Vi har istället valt att fördjupa oss i de gamla, kanske lite långsammare hantverksteknikerna, vare sig det rör sig om snickeriet eller måleriet. Det kan möjligen uppfattas som omständigt eller otidsenligt, till och med svårt att förstå.

För oss handlar det om att göra saker väl och med hög kvalitet, inte bara fort. Att behandla materialet med omsorg och att se värdet i hantverket. Att använda naturresurserna (skogen eller linoljan) på ett mot kommande generationer hänsynsfullt sätt. Genom att känna materialet, förstå dess egenskaper och möjligheter utmanas vi i varje projekt vi genomför.

Många gånger får vi prova oss fram, förkasta idéer, testa om och om igen för att förstå hur det gamla mästarna behandlade materialet eller färgen. Det är en kunskap och kompetens som är svår att erövra men lätt att bära. Det är hantverk.

Jan Elfstedt

Våra tankar om hantverk